A lélek figyelmeztetései

dualitás 2

 

Fontos megvizsgálni, hogy miként tud a lelkünk Atma része figyelmeztetéseket küldeni. Amikor égi szinten energetikailag kialakul az a fizikai test, melybe a lélek beköltözik, genetikai szinten kódolva van a figyelmeztetés. Ezek fizikai tünetek, egzisztenciális, párkapcsolati problémák, stb. A lelkünk a többi lélektárssal energetikailag össze van kötve.

Ezt a kötést a Teremtő hozta létre, amikor önmagát használta fel. Természetesen minden lélek a Teremtővel is kötést visel. Ezt soha nem tudjuk elvágni, csak a Teremtő. Azonban azokkal az emberekkel, akikkel dolgunk van, illetve a megtapasztalandó érzelmekkel is energetikai szálak fűznek össze. Nos, ezt kell elvágni, ha a tanulást az illető személlyel és érzelmekkel befejeztük. Az érzelmi tapasztalat, mint egy kincs a „tarsolyunkba”kerül, melyet bölcsességként viszünk haza, ha megtértünk a Fénybe.

Az emberekkel, akikkel a tanulófolyamat lejárt, csak a szeretet maradt, miután a szálat elvágtuk. Amikor az általunk kiválasztott földi tanulófolyamatot nem tanuljuk, mert nem ismerjük fel, vagy egyszerűen nem akarjuk, akkor a Fényben maradt lélekrészünk, vagyis az Atma aktiválja a figyelmeztetéseket. Tehát, jönnek a kisebb betegségek, anyagi veszteségek, esetleg konfliktusok az emberi kapcsolatokban. Előbb csak kisebbek, később sokkal komolyabbak.

Hogy miért, mert a lélek így kongatja a vészharangot. Előbb utóbb, csak elgondolkozunk, majd keressük, hogyan lehetne változtatni, ha pedig eldöntöttük meglépjük. Természetesen ez így, egy ideális történet, azonban a mindennapi életben ez nem teljesen így történik. Nehezen ismerjük, fel, hogy mi a feladat, vagy ha fel is ismerjük, halogatjuk a döntést, a változtatásról már nem is beszélve. Ekkor azonban egyre durvább figyelmeztetések jönnek. Vannak emberek, akik nem akarják tudomásul venni, hogy a jelen helyzet tarthatatlan, a legdurvább, ha életük végéig sem jönnek rá. Akkor sajnos elpazarolták az adott inkarnációt. Igaz szereztek a sikertelenségből is tudást, de más volt az inkarnáció célja.

Amikor a lélek visszatér a Fénybe és összehasonlítja a vállalást és teljesítést, tudja, hogy mivel kell egy új leszületésben foglalkoznia.

Itt szeretném nyomatékosan megjegyezni, hogy senki nem vonja felelősségre, nincs büntetés, csak a lélek tudja, hogy mit rontott el, és újra tervbe fogja venni, ha nem is a következő, valamelyik új inkarnációban.

Sajnos előfordul, hogy ugyanazzal a témávan, akár 4, vagy 5 életen keresztül is próbálkozik a lélek. Addig, amíg a tanulás sikeres nem lesz. Jó tudni, hogy minden következő inkarnációban egyre nehezebb körülményt választ. Gondoljunk csak arra, hogy életünkbe gyakran visszatérő események vannak. Nagyon sokszor hallottam ezt emberektől, de mindig hozzáteszik, hogy “most sokkal rosszabb helyzetben vagyok.”

Igen, igen ez a lélek figyelmeztetése. A hozzám fordulók segítségére, a kabbala számmisztikát használom, mert részletesen megmutatja a születés előtt vállalt tanulófolyamatot, tudást, és a figyelmeztetést is. Az elemzés alapján a figyelmeztetés, megmutatja, hogy mit nem tanul az illető. Olyan mintha kívülről látnánk magunkat, tulajdonképpen ez a cél.

Az összefüggések megértése, vagyis tisztán látni az ok és okozat összefüggését. (A témához kapcsolódó történeteket találsz a “Bejegyzések” menüpontban.)

De ki az Atma? Vizsgáljuk meg az energetikai testünket, hogy választ kapjunk a kérdésre.

Energia testeink:

Alapban 7energia testünk van.

  1. Fizikai valónk.
  2. Éteri, mely egy fehér kb. 1-2 cm látható burok. A fizikai testet tartja egyben.
  3. Mentális- érzelmi testünk (tartalmazzák, a minket meghatározó érzelmek minőségét).
  4. Asztrális tesz- gondolataink, gondolkozásunk helye.
  5. Kauzális test- ebben található minden korábbi életeink emléke. Ez az energia test teszi lehetővé, hogy régi életek titkait feltárjuk.
  6. Budhi- a lélek azon része, mely inkarnációban velünk van, hogy élni tudjunk a Földön.Amikor befejezünk egy földi leszületést az 1,2,3,4 energetikai test meghal. A következő életben újat kapunk
  7. Atma- azon lélekrészünk, mely marad a Fényben, akkor is, amikor a földi inkarnációnkat töltjük……………….

Állandó a kauzális, és a budhi, atma test. Ez minden inkarnációban újra és újra velünk van.

A vizsgálódásunk szempontjából, most számunkra legfontosabb a Budhi és az Atma. Ez a két test a lelkünk, az isteni mivoltunk. Valójában ez egy, amikor lélekszinten élünk. Amikor leszületünk, kettéválik. A Budhi jön velünk, mint írtam ez biztosítja a földi életet. Az Atma marad a fényben, a Teremtő közelében. Tulajdonképpen az Atma, mely irányít. Amikor imádkozunk, ehhez az isteni részünkhöz küldjük a kérést, vagy a köszönetet.

Hangsúlyozom, ez egy a Teremtővel. Mondhatnám ezen a lélekrészen keresztül jut el minden a Teremtőhöz. Természetesen az angyalok is segítségünkre vannak. Azonban a figyelmeztetéseket, melyek a tanulófolyamatokra hívják fel a figyelmet, az Atma lélekrészünk aktiválja. Javasolom, hogy vegyük fel a kapcsolatot a lelkünk Atma részével, hogy a kérdéseinkre választ kaphassunk. Az is lehet, hogy nem azonnal, de valamilyen formában megérkezik.Gondolat, egy másik ember megszólalása, egy újságban olvasott sor, stb. meghozza a választ.

A válasz mindig jön, csak vagy nem vesszük észre, vagy átértékeljük, vagy nem jól értelmezzük. Tapasztalom, hogy sokszor érthetetlennek tűnik az üzenet. Azonban lehetséges, hogy pár napon belül teljesen világos lesz. Bejön az „AHA” élmény.