személyes elemzés

 

A földi leszületés célja a tanulás, érzelmi tapasztalatszerzés. A kitűzött tanulási célt ágyazza be a lélek egy élettervbe. Azonban a tanulófolyamathoz tudásra is szükség van, különben a feladatot nem lehet elvégezni. A kabbalaelemzés tartalmazza, azokat a figyelmeztetéseket is, melyet a lelkünk produkál, hogy „rászorítson” minket a tanulásra.

Ezek lehetnek, párkapcsolati, egzisztenciális, és egészségügyi problémák is. Tehát a kabbala egy kalauz, életnek nevezett utazásunkhoz a Földön. Természetesen életeinkben, nem mindig vagyunk sikeresek, és akkor egy következő megtestesülésben újra megpróbáljuk.

Itt jegyzem meg, hogy a sikertelenségért senki nem vonja felelősségre, csak a lélek tudja, hogy ebben a témában ismét a Fölre kell születnie.

Csak minden következő életben nehezebb körülmények között.

A kabbala azt is megmutatja, ha azt a bizonyos témát, már több életben, megkíséreltük megtanulni.

A kabbalaelemzéshez szükségünk van a születési névre, és dátumra. A születési név (átváltva a betűk számokra) és dátum együttesen a tanulófolyamatokat, míg a születési dátum csak a tudást jelenti. Ezeket az „adatokat” a kabbala életfán helyezzük el. Az így kapott „eredmény”, olyan, mint a torta.

Komplex, „tömény” módon tartalmazza a tanulófolyamatokat és tudást. Nekünk azonban a kis részletekre is szükségünk van, vagyis a torta szeleteit kell megvizsgálni. A feladataink naponta kis csomagokban érkeznek. (ezeket nevezem én tortaszeleteknek). Ezeket a csomagokat un. energetikai kapuk fogadják. Ezek az energetikai kapuk hívják fel a figyelmünket a tanulásra, mert ha nem látjuk, nem érezzük meg az üzenetet, akkor a lelkünk bizony megnyomja a vészgombot, és akkor jönnek a betegségek, párkapcsolati problémák, egzisztenciális nehézségek, stb.

A további vizsgálódás a lelki és gondolati tanulófolyamatot, és tudást reprezentálja. Az elemzés rávilágít olyan részletekre is, mint a karmikus tartozásunk, rejtett képességeinket, emberi kapcsolataink jellemzői. Vagy milyen témák okoznak feszültséget más emberekkel.

Minden lélek egy jelmondatban határozza meg célját. A Pin szám, nagyon hasznos része az elemzésnek. Segítségével kiderül, milyen feladata van két embernek, vagy akár többnek. Pl. egy párkapcsolatnak, családnak.

  • Segít vállalkozásnak olyan nevet választani, mely sikert hoz.
  • Kideríthetjük, egy dátum mit okoz életünkbe.
  • Lakáscímünk szintén analizálható a kabbala segítségével.

Ma már kevéssé divat, a férj nevének felvétele házasságkötéskor, de a név felvétele, vagy megváltoztatása szintén új plusz feladatokat jelent. Banálisnak tűnik, de megtudhatjuk, miért az a fog fáj, és még sok mást, szinte végtelen a lehetőségek száma.

Az elemzésről tudni kell, hogy ezek nem önálló részek, hanem összekapcsolódnak, vagyis egyik jön a másikból. Az elemzésnek van egy gyökere, vagy oka, a többi csak az okból következő okozat, vagy következmény. Szinte egy vonallal összeköthető az elemzés összes része. Ezt a sok elméleti leírást, most példán szeretném bemutatni.

– Egy nő rossz házasságban él. Sokszor éri testi és lelki bántalmazás. Amikor beszélgettünk, meg kérdeztem, hogy miért tűri a bántalmazást, miért fogadja el a férje hűtlenségét, annak ellenére, hogy féltékeny.

A válasz: hova menjen, a férje úgysem engedi el, mi lesz a gyerekekkel, stb. Jött a csak, meg a de…

Megvizsgáltam a számait. A célja ebben az életben a Kiegyenlítődés. Tudása a hit.

Nos, hogy élte meg?

Kezdeti megalázásokkal kiegyenlített, egy korábbi élet számláit, de váltani kellett volna, amikor rájött, hogy a házasságában már lejárt a tanulófolyamata. De ehhez…. Meg kellett tanulnia, hogy ne engedje meg, hogy mások megalázzák. Felvállalni önmagát. Megtanulni, dönteni, és kimondani a gondolatait, véleményét. Azonban önértékelési problémával küzdött, ezért nem merte megtenni. Úgy érezte megérdemli ezt a bánásmódot.

A féltékenység is az önértékeléssel függ össze. Biztosan a másik nő értékesebb – gondolta.

Az önértékelési probléma összefügg még az előítélettel is, ítélkezés önmaga felett. Ebből fakad, hogy állandóan visszaigazolásra volt szüksége. A gyerekkorára is ez volt a jellemző. Szülei nem sokra tartották, mellőzték. A testvére volt a kedvezményezett. Ezek a gondolatok, mind, mint korlátok jellemzik az életét.

Vajon hol kezdődött, mi a gyökér? Hát a félelem! De mi a megoldás?

A Medoldás gyökér megkeresése, és kidolgozása… Ha képes a félelmet elengedni, akkor meri felvállalni önmagát, képes kiállni az érdekeiért. Ha félelmét elengedi, akkor dönteni is fog tudi és a kommunikációja is megfelelő lesz. Ezáltal leveti a korlátait és el tudja végre azokat is elengedni. Megtalálja a hitet a Teremtőben, és a saját isteni részében. Elfogadja azt az Isteni törvényt, hogy születés előtt ő tervezte me, hogy az adott inkarnációban mit szeretne megtanulni.

Elfogadja a karma törvényét, a kiegyenlítődést.

Nos ahogy az elején írtam, a név és a születési dátum együttesen, „tömény”. Az igazi lényeget a részletezés adja, az alábontás. Így érti meg az ember a leszületése célját, és az életében felmerülő problémák okait is.