Mi a karma?

karma

A karma lényege: Alapja a dualitás, vagyis megint az „érem két oldala”. A Teremtő úgy döntött, hogy az emberi lélek inkarnációi során mindenféle érzelmeket tapasztaljon meg pozitív és negatív értelemben. Ez azt jelenti, hogy a karma és a dualitás kézen fogva járnak. Mint már írtam, ezeket az érzelmeket sokféle, és teljesen különböző szituációkon, vagyis életeken keresztül éljük meg.

Itt kell leszögezném, hogy mivel a lelkünk is duális, magába foglalja a „jót és rosszat” egyaránt. Így egész a lélek. Hogy éppen melyiket használjuk ez a választott célunktól függ. Leszületéseink során leszünk „jó és rossz emberek”. A két élet kiegyenlíti egymást és megadja az egészet.

Most jegyzem meg, mert ez igen fontos tétel, hogy az Univerzum számára nincs jó vagy rossz, csak tapasztalat van. Mindig lesz szegény és gazdag ember. Mert aki megtapasztalta, mit jelent az anyagi bőség, az valamelyik életében lesz nagyon szegény, hogy megismerje az „érem két oldalát”. Erre többször fogok utalni. Mindig lesz jó és rossz ember, hogy tapasztalni tudjon.

A dolgokat bonyolítja, hogy bizonyos érzelmeket másképpen éli meg egy nő, és egy férfi. Ezért azt a bizonyos témát, mindkét nemben megtapasztaljuk. Nagyon fontos, hogy amikor egy lélek visszatér otthonába, a Fénybe, végignézi a megélt tapasztalatokat. Ha azokban sok volt az erőszak, gonoszság, stb. úgynevezett rehabilitációra megy, hogy feldolgozza a megélteket.

Valószínűleg addig, amíg feldolgozza, nem vállal rövid időn belül új földi életet. Azonban ez nem teljesen kizárt, mert a lélek döntésétől függ. Tehát a karma az egyensúly helyreállítása. Ha egy életben nem sikerül megélni a vállaltfeladatot, akkor a lélek egy következő inkarnációban újra bevállalja. Mindig nehezebb és nehezebb körülmények között. Elég gyakran előfordul, hogy a lélek egy téma tökéletes megtapasztalása miatt többször is visszatér a Földre.

Gondoljuk végig a saját életünkben is vannak visszatérő helyzetek. Érthetetlenül állunk a jelenség előtt. Sokszor hallottam, hogy “többször kerültem ugyanolyan körülmények közé,” de most sokkal rosszabb. Igen, ez „természetes”, mert a lélek így kongatja a harangokat, hogy figyelj oda, mit csinálsz következetesen „rosszul”, változtatni kell. Az egyensúly helyreállítás nem csak életek között történik meg, hanem az adott életben is.

Álljon most itt egy példa:

Éva önbizalomhiányban szenvedett. Mindig olyan párt választott, aki irányította és meghatározta életét. Sőt ellenezték azt a hivatást, melyben Éva szívesen dolgozott volna. „Az nem neked való. Abból nem lehet megélni, hangzott a szülők részéről az ítélet.”

A lány gyönyörűen festett és rajzolt. Érezte, hogy ez Ő, ez az igazi lénye. Gyerekkorától kezdve, az édesapja kétkezi munkásnak szánta, mert „abból meg lehet élni”. Hozzáteszem édesapja lakatos, édesanyja varrónő volt. Tehát a művészeti tanulás szóba sem jöhetett. Éva, nem mert tiltakozni, „beállt a sorba”.

Mondanom sem kell, boldogtalan lett. Majd jöttek a férfiak. Mindegyiknek volt elvárása. Természetesen egyik sem támogatta Éva művészi ambícióját. Éva életéből hiányzott a öröm. Többször elhagyták. Megbetegedett, és erős depresszióba esett.

Miért történt mindez?

Születés előtt felvállalta, hogy képes lesz kezébe venni életét, irányítani és megvalósítani terveit, a saját útját járni. Évának szerencséje volt. Egy barátnője ajánlott számára egy igen spirituális pszichológust. A terapeuta, nagyon sokat beszélgetett Évával, készített számára egy kabbalaelemzést, melyből kiderültek Éva „tartozásai”, és a tudás melyet választott erre a leszületésre. Éva a feltártak alapján, a terapeuta segítségével talpra állt. Munkát vállalt, hogy eltarthassa magát, és finanszírozni tudja tanulmányait. Egy művészi közösségben társat talált, akivel nagyon boldog. A férfi szobrász. Sokszor szerveznek közös kiállításokat.

Amikor én találkoztam Évával, már ebben az életszakaszban volt. Lényege ennek az életnek, hogy Évának el kellett jutni abba a kétségbeesett állapotba, hogy segítséget kérjen, mert a vágy, hogy álmait megvalósítsa felismertette vele, hogy nem maradhat ebben a helyzetben. Azt is felismerte, hogy ez már egyedül nem megy. A lelke mélyén tudta, hogy van kiút, de ahhoz feladatokat kell megoldani.

Amikor eljön a távozás ideje, hogy hazatérjen a Fénybe, elmondhatja SIKERÜLT A VÁLLALT FELADAT Ebben az inkarnációban megélte a dualitás mind két oldalát. Megélte a fájdalmat, sikertelenséget, de a boldogságot, és a sikert is. Szerencsés volt..