Teremtés

Teremtés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy érdekelnek spirituális gondolataim. Közel 20 éve spirituális képzéssel, tanulással és tanítással foglalkozom. Amit most leírok, azokat részben képzéssel sajátítottam el, másfelől a tanfolyamok adta alapok által saját magam tapasztaltam.

Azonban a tanulás és a saját tapasztalatom összegzése alapján alakult ki az a vélemény, gondolatok, melyet szeretnék megosztani másokkal. Azokkal, akiket érdekel, hogy a „hivatalos” spirituális megfogalmazásokon kívül milyen vélemények vannak. Erősen segített nézeteim kialakulásában, hogy felismertem, információkat kaphatok az Akhasa krónikából.

Nos, akkor kezdjük az elején

Ahhoz, hogy érthető legyen, minden gondolatom, az alapoknál kell kezdeni. Erre az alapra fogom felépíteni a továbbiakat. Most kicsit meseszerűen folyatom.

Kezdetben volt a Teremtő, aki egyedül létezett, és minden üres volt körülötte. Unatkozott, és érezte, hogy valamit alkotni kellene, hogy társasága legyen. A gondolatot tett követte. Terv készítésénél azonnal problémába ütközött.

Miből teremtsen, hiszen csak Ő létezik?

Azonban a Teremtő intelligenciáját a mi emberi gondolkodásunk nem értheti meg, mert annyira bonyolult és elérhetetlen. Ezért csak csodálni tudjuk a terve megvalósítását. A Teremtő gondolkodott, és a „homlokára csapott” és ekkor hatalmas felismerésre jutott, de hát itt van Ő. Vagyis saját magát használta fel, hogy megalkossa a Világmindenséget.

Ennek óriási az eszenciája „MINDENBEN, MINDENKIBEN OTT AZ ISTENI RÉSZ” Ennek a hatalmas felismerésnek a továbbiakban is meghatározó jelentősége lesz, illetve van. A terve megvalósítása közben, huncut gondolata támadt.

Duálisra teremtette a világot.

1 A dualitás lehetőséget ad a fejlődésre, felismerésekre, tapasztalat szerzése, és a tanulásra. A dualitás, ahogy a magyar bölcs közmondás fogalmaz az „Érem két oldala”. Akárhogy nézem a világot, valóban mindennek két oldala van. A dualitásra később visszatérek, mert ennek külön részt kívánok szentelni. Most pedig visszatérek a teremtéshez.

Amikor a Teremtő elkészült művével életet lehelt minden teremtményébe. Azzal a jó ötlettel, hogy önmagából dolgozott, elérte, hogy minden mindennel összefügg. Mindenben, mindenkiben ott a Teremtő része, és minden és mindenki benne van a Teremtőben. Ez tehát oda-vissza igaz. Ez adja meg az egységet.

Az Univerzumot benépesítette teremtményeivel. Számunkra láthatatlan szellem lényekkel, angyalokkal, más fajokkal (ezt több kutatás, megtapasztalás igazolja), lényekkel, stb., valamint az emberiséggel. A Teremtő „huncut” ötletei, hogy önmagából dolgozott, és duálisra teremtette a világot lehetőséget ad arra, hogy megfigyelhesse, hogy a teremtményei mire képesek.

Tapasztaltuk, hogy kitaláltunk valami eszközt, de később kiderült, hogy másra is lehet használni. Ennek a gondolatnak fényében figyeli a Teremtő is alkotásait. Most térjünk át konkrétan az emberre, hiszen számunkra ez a legfontosabb. Továbbra is megtartva azt a fontos tételt, hogy az Univerzum egy egységes egész. Az emberben ott az isteni rész, tehát kicsiben arra képes, amire a Teremtő óriásiban.

Erre utaltam, amikor azt írtam, hogy a Teremtő arra figyel, mire képes az ember. Hogy az ember mire képes szituációkon keresztül bizonyítja be. Azonban a szituációhoz érzelmek kapcsolódnak. A lényeg, hogy érzelmeket akarunk megtapasztalni szituációkon keresztül. Tehát a lélek, azért választ életutat, hogy érzelmeket tapasztaljon meg, itt a földi életben. Így a Teremtő saját magát is megfigyelheti.

Ennek igazolására vizsgáljuk a Kabbala Életfát.

Az Életfa csúcsa a Keter a korona, vagyis a Teremtő. Az első út, mely a Keterből (Teremtőből) indul és a Chokma, vagyis a bölcsességbe tart. Ezt az utat a Bolond tarot kártya szimbolizálja. Ennek az, az, értelmezése, hogy bárhogy alakulhat, bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője. Teljesen nyitott az út a lehetőségek előtt.

2. Igaz, hogy a Teremtő intelligens, óriási a tudása, de még nincs tapasztalata arról, hogy miként alakulnak a továbbiak. Még nem tudja, hogy a teremtményei mire képesek, vagyis mit teremtett, ezért kell a dualitás. A mi emberi életünk mutatja meg a Teremtő számára, hogy mit teremtett.

Tulajdonképpen a saját bölcsességét, tudását, stb. ismeri fel általunk. Most is hangsúlyozom, hogy csak az emberi teremtéssel foglalkozom, az Univerzumok többi lakójával nem, hiszen abban hiányos az ismeretem, és nincs tapasztalatom.

Miközben a földre inkarnálódunk, nem csak a Teremtő ismeri fel saját magát, hanem Közben az emberiség is tanul, fejlődik, és ismeri fel a saját isteni mivoltát. Így indult a lelkek földi inkarnációjának sora.